Metro izvozi srpske proizvode

Proizvođači iz Srbije kroz sistem Metro keš end keri u okviru programa privatnih trgovačkih marki izvoze svoje proizvode u osam evropskih zemalja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

15:41

Default images

Član Upravnog odbora tog trgovinskog lanca Kvantan Roje je rekao da Metro keš end keri snažno sarađuje sa domaćim proizvođačima i da je od osam zemalja u koje plasiraju njihove proizvode, šest iz Evropske unije.

On je precizirao da se putem "Metroa" srpski proizvodi izvoze u Austriju, Hrvatsku, Madjarsku, Rumuniju, Češku, Slovačku, Ukrajinu i Moldaviju.

Roje je naglasio da se ove godine obeležava desetogodišnjica rada Metroa u Srbiji što, kako je rekao, samo svedoči da taj veleprodajni lanac u Srbiji "ima reputaciju pouzdanog partnera"

Veleprodajni lanac Metro keš end keri predstavio je danas novi koncept rada i novi asortiman svog distributivnog centra u Novom Sadu, koji omogućava profesionalnim kupcima da nabave veliki broj specifičnih artikala nephodnih za poslovanje.

Po rečima direktora Distributivnog centra Novi Sad, Zorana Korlata, promenjen je i način izlaganja robe unutar samog prodajnog objekta u Novom Sadu, koji je podeljen u celine namenjene određenim delatnostima - restoranima, kafićima, kancelarijskom poslovanju, trgovcima itd.

"Za ugostitelje je obezbeđen najširi asortiman specijalne ambalaže za pakovanje i transport hrane i pića, profesionalnog pribora, sredstava za higijenu", rekao je Korlat, dodajući da je za vlasnike trgovinskih radnji obezbeđena široka paleta proizvoda različitih cenovnih kategorija.

Predstavljajući projekat "Moja radnja", u okviru kojeg stručnjaci Metroa pomažu domaćim trgovcima oko brendiranja i načina funnkcionisanja, te marketinškog predstavljanja trgovinskih radnji, Korlat je kazao da je u taj projekat uključeno više od 1.600 radnji u Srbiji i više od 230 u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: