Petrohemija: Neće biti blokade puta

Samostalni sindikat i Sindikat inženjera i tehničara "Nezavisnost" pančevačke Petrohemije odlučili su nakon sastanka u Vladi, da odlože najavljenu blokadu puta.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

16:29

Default images

Oni su na blokadu bili spremni zbog toga što Naftna industrija Srbije (NIS) nije prihvatila Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) koji treba da "spase" Petrohemiju od stečaja.

Kako je rečeno, za tri dana Skupština akcionara treba da odluči da li prihvata UPPR, što će odrediti sudbinu Petrohemije.

"Ministarka energetike Zorana Mihajlović nam je saopštila da je obezbeđena dvotrećinska podrška poverilaca, što znači da ćemo izbeći stečaj", izjavio je predsednik Samostalnog sindikata Miša Faraga.

On je dodao da ukoliko to obećanje ne bude ispunjeno, sindikati će od nedelje početi celodnevne blokade puta ka Starčevu i rafineriji NIS-a.

"Ako to ne bude dalo efekte zaustavićemo proizvodnju u Petrohemiji što će dovesti do zaustavljanja rafinerijskih postrojenja, jer oni neće imati gde da prerađuju svoje otpadne vode, a ukoliko ni to ne bude dovoljna opomena, onda Petrohemija ne treba ni da postoji", naglasio je Faraga.

Prema njegovim rečima, Mihajlovićeva je od sindikata zatražila da sačekaju formiranje nove vlade Srbije, i obećala da će se problemom te fabrike ubuduće baviti premijer, jer je to sada državni problem.

Faraga je precizirao da je krajnji rok da Privredni sud u Pančevu prihvati UPPR 28. april, i da će, ukoliko se to desi, Petrohemija izaći iz restrukturiranja, ali plan neće moći da sprovede bez NIS.

Zbog toga, Faraga ocenjuje da će budući premijer rešenje za Petrohemiju morati da nađe u dogovoru s vlastima u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: