Vučić: Hoćemo profit od NIS-a

Srbija kao vlasnik 29 procenata NIS-a želi i odgovarajući deo profita, rekao je lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić

Srbija

Izvor: B92

Subota, 05.04.2014.

13:03

Default images

Vučić je nakon sednice predstavništva stranke na kome se govorilo o formiranju nove vlade naveo da je obaveza buduće vlade da dramatično podigne privatni saektor, a jedna od konkretnih mera u tom smislu biće i zapošljavanje ljudi koji rade na ugovor o delu i mladih koji su sada nezaposleni.

"Javni sektor ima da daje pare državi, a ne da oni budu multimilijarderi i da žive lepo, a da državi nikad ništa ne daju. Sad ćemo drugačije da razgovaramo i sa NIS-om i svima drugima. Neću više da trpim nijedno javno preduzeće koje tako radi, nema više feuda u vladi, mešaću se svakom ministru, taj feudalni sistem smo pravazišli, to vam garantujem", rekao je Vučić, dodajući da ako je Srbija vlasnik 29 procenata NIS-a onda hoće i odgovarajući deo profita.

"Nije 29 odsto da bi mi imali kamenčić, želimo najuspešniji mogući NIS, ali hoćemo svoje pare, svoj deo, 29 odsto NIS-a su naše pare i pripadaju Srbiji, moj posao je da te pare uzmem za narod i vratimo dugove ili za nešto drugo. Lepo je to razvoj, ali ovo je Srbija, mi hoćemo naše pare, imali ste profit 350 miliona i to je, DS je proizvodila gubitke, NIS je prozivodio gubitke, sad pošto je profit veliki hoćemo da delimo profit, ne interesuje me 5000 era onih koji sede u upravnom odboru NIS-a. Mene interesuje dajte nam te pare", naveo je Vučić i ocenio da je to hrabra i teška politika, ali jedina koja Srbiju može da izvuče iz krize.

Za svoju politiku on je zatražio podršku, jer ne postoji drugo rešenje, "nema tog koji će da vam kaže mi ćemo da zaposlimo 100.000 u javnom sektoru, taj je idiot i lažov".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: