Vučić: Svi da podrže Krstića

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da podržava ekonomske mere koje je danas predstavio ministar finansija Lazar Krstić.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 08.10.2013.

11:09

Default images

"Veoma je važno da svi podržimo mere. Mi podržavamo ono što je izneo Krstić i lično sam saglasan sa svakom rečju koju je izgovorio Krstić. On to nije izveo politički vešto nego stručno. Sve što je rekao važno je za spas srpske ekonomije i za opstanak srpske države, mi drugačijie ne bismo mogli da opstanemo", rekao je Vučić na otvorenoj sednici Vlade i istakao da su "Krstićeve mere nanele više udaraca Vladi nego bilo ko u poslednjih godinu dana".

Vučić je rekao da, za razliku od Grčke i Argentine, koje su u situaciji velikih dugova imale pomoć spolja, Srbija to ne bi imala ako bi nastavila da se ponaša neodgovorno.

"Ne bismo imali nikoga ako bismo nastavili da se ponašamo neodgovorno. Ogorčen samo na prethodne političare što ne znamo koliko ljudi radi u javnom sektoru, tek za koji dan ćemo znati šta to plaćamo i koliko plaćamo", rekao je on.

Vučić je rekao da se predložene mere ne stavljaju na teret penzionera.

"Krstić se borio da se smanje plate veće od 40.000 i 50.000 dinara, ali znajući u kako teškim okolnostima živimo... Mislio je i da treba da se uzme od penzija, ali to nismo mogli da podnesemo", rekao je Vučić

Potpredsednik vlade je potom rekao da se moraju smanjiti službena putovanja i da neće dozvoliti da osma tačka današnje sednice o odlascima u inostranstvo bude izglasana.

"Ovi iz MUP-a kao da su svi Ivice (premijer Srbije Dačić) iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovaj ide u Koreju, a ne znam zašto. Svaki dan nam neko ide u Litvaniju", rekao je Vučić obraćajući se premijeru Srbije.

Vučić je rekao da se nada da će mere podržati i Fiskalni savet Srbije i istakao da će svi koji budu kritikovali mere "biti zadovoljniji 2015. godine kada se pokaže da one daju rezultate i da Srbija ide napred".

"Nama je spas ekonomije najvažniji, ovo su mere za spas ekonomije, a od 2015. kad se bude pokazalo da smo uspeli da napravimo mnogo bolji rezultat i da je Srbija suštinski krenula napred, siguran sam da će mnogi kojima ove mere ne zvuče lepo biti daleko zadovoljniji", rekao je Vučić.

"Potrebna nam je podrška naroda, izašli smo pre narod, ništa nismo krili... Znao sam da će to izazvati i proteste i negodovanja, ali mi moramo da napravimo pristojnu i modernu, uređenu zemlju, a ne da otimamo od države ono što nije niko ni zaradio, jer time otimamo budućnost naše dece", rekao je Vučić.

"Primena mera u narednih nekoliko nedelja"

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je Tanjugu da se primena danas predstavljenih mera Vlade Srbije može očekivati u narednih nekoliko nedelja.

"Vlada Srbije će sigurno u narednih nekoliko dana doneti određene podzakonske akte i odluke, dakle sve ono što smo danas predstavili kao ekonomske mere, praktično će svoju primenu imati već, pa možemo reći, u narednih par nedelja najkasnije", rekla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: