Koliko gubimo zbog šverca čokolada?

Grube procene su da država godišnje gubi milion do dva miliona evra zbog šverca čokolada koje proizvodi kompanija Kraft fudz, kaže menadžer firme, Dejan Simić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.03.2013.

11:07

Default images

Prema njegovm rečima, problem je i što takvi proizvodi mogu biti nebezbedni za krajnjeg kupca.

Simić je istakao da Kraft fudz, koji između ostalog proizvodi i distribuira "Milka" čokoladu, nema konkretne informacije kojim kanalima takva roba stiže u Srbiju, ali je pohvalio saradnju koju kompanija ima sa Upravom carina u otkrivanju švercovane robe.

On je naveo da su iskustva u borbi protiv "sive ekonomije" u Srbiji pozitivna, iako se taj proces odvija sporim tempom, i dodao da se u ovoj godini očekuje napredak u toj borbi.

"Smatramo da će ove godine definitivno biti učinjen određeni pomak. Pokrenuli smo odgovarajuće institucije, preko Privredne komore Srbije inicirali smo radnu grupu za suzbijanje 'sive ekonomije'", rekao je Simić i zaključio da taj problem treba da rešavaju učesnici u trgovini i privredi zajedno sa državom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: