Ko su budući članovi Saveta NBS?

Kako saznaje B92, stranke vladajuće koalicije dogovorile sastav Saveta guvernera NBS u kom će uglavnom biti ekonomski analitičari eksponirani u medijima.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

13:21

Default images

Kako saznajemo članovi Saveta NBS biće: Ivan Nikolić, ekonomski analitičar predlog SNS-a, Stojan Stamenković, urednik časopisa "Makroekonomske analize i trendovi”, takođe predlog SNS-a, Miladin Kovačević, saradnik ekonomskog instituta koga je predložila stranka Rasima Ljajića. Predlog SPS-a je Nikola Martinović a URS-a Goran Nikolić, ekonomski analitičar.

Kako nezvanično saznajemo, vladajuće stranke još uvek nisu postigle dogovor oko toga ko će biti predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije, a naš izvor ukazuje da su najozbiljniji kandidati Stojan Stamenković i Goran Nikolić.

Podsetimo da su početkom avgusta nakon izbora Jorgovanke Tabaković za guvenrera NBS i izmene Zakona o Narodnoj banci ostavke na mesta u Savetu NBS podneli profesor Boško Živković koji je bio predsednik Saveta kao i članovi saveta Zorica Mladenović i Milojko Arsić.

Neposredno posle toga ostavku je dao i član Saveta Kosta Josifidis.

Četvrti član Saveta guvernera je Nikola Martinović, ostao je u tom telu i očekuje se da će i dalje biti član Saveta, kao predlog SPS-a. Martinović je bio dugogodišnji direktor u NIS-u a za člana Savtea NBS je izabran u novembru prošle godine.

Podsetimo i da je nedavno lider URS-a Mlađan Dinkić izjavio da je predložio da bivši guverner NBS Radovan Jelašić dođe na mesto predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije. Jelašić je međutim rekao da ne može da prihvati to mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: