Srbija

Sreda, 22.08.2012.

09:12

Ljajić:Nećemo sedeti skrštenih ruku

Povodom najava raznih poskupljenja, država je spremna i da interveniše iz robnih rezervi, rekao je ministar unutrašnje i spoljašnje trgovine Rasim Ljajić.

Izvor: Tanjug

Default images

Najavljena poskupljenja ne samo da smanjuju promet u trgovinama, već značajno utiču na životni standard stanovništva, podsetio je Ljajić.

"Uredba o maržama ostaće na snazi, ali sada će biti važnije da se preduzmu mere koje će kod proizvođača smanjiti pritisak. Mi smo već stupili u kontakte i ovih dana ćemo sa njima razgovarati kako bismo utvrdili šta može da se preduzme. Spremni smo i da intervenišemo iz robnih rezervi, ali je u ovom trenutku važno da prvo utvrdimo bilanse", rekao je Ljajić listu "Danas".

On je dodao da pšenice ima oko dva miliona tona, što zadovoljava domaće potrebe, a i dalje se otkupljuje kako bi moglo da se interveniše na tržištu.

"Sa kukuruzom, sojom i suncokretom situacija je znatno lošija, a to direktno utiče na povećanje proizvodne cene mesa.Videćemo i kakve su mogućnosti da se sa robnim rezervama kukuruza interveniše kod proizvodjača kako bi smanjili njihove troškove", istakao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

18 h

Podeli: