Dinkić: "Muzički dinar" preskup

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da je naknada za muzički dinar previsoka i da bi je hitno trebalo smanjiti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.12.2011.

15:49

Default images

„Privrednici se najviše žale na velike namete i na naknadu za muzički dinar koja je u Srbiji tri puta veća u nego u Engleskoj i taj namet pod hitno treba smanjiti“, rekao je Dinkić koji je u Užicu razgovarao sa 50 privrednika Zlatiborskog okruga.

Mediji su prethodnih dana objavili da će od Nove godine biti uvedene naknade na uvoz IT uređaja i opreme, namenjene za organizacije za zaštitu autorkih prava, koje će iznositi do 3 odsto. Zbog toga se očekuje da ti uređaji poskupe. Dinkić je predstavio ekonomsku platformu URS-a.

„Mi ćemo svoj ekonomski program pisati sa privrednicima i zato je veoma važno da saslušamo njihove ideje“, istakao je Dinkić i objasnio da ekonomska platforma između ostalog predviđa značajne poreske olakšice za sve zanatlije i mala preduzeća, uz smanjenje postojećih taksi i izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost kako bi se PDV plaćao tek po naplati roba.

„Na taj način bi se povećala likvidnost preduzeća i plaćanja između firmi“, ocenio je lider URS Mlađan Dinkić.

On je objasnio i da platforma predlaže podsticajne mere za zanatske radnje i mala i srednja preduzeća, tako što bi se formirala posebna stavka u budžetu za davanje bespovratnih sredstava za investiranje - ako neko uloži tri dinara sopstvenih sredstava, da mu država na to doda 2 do 3 dinara bespovratno iz budžeta.

Privrednici su predložili da se naprave reforme rada inspekcijskih službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: