Miloševićima za Bambilend 100.000 €

Porodica pokojnog predsednika SRJ Slobodana Miloševića traži 100.000 evra za požarevački Bambilend, nezvanična je računica koju objavljuje Blic.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2011.

10:58

Default images

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević kaže da je želja Požarevca da u budućnosti preuzme i Bambilend, koji je u vlasništvu porodice Slobodana Miloševića, kako bi ceo kompleks sportskih i zabavnih terena bio u vlasništvu grada.

Prema nezvaničnim pričama, Miloševići za njihov deo traže 100.000 evra. „Mislim da je interes porodice Milošević i grada Požarevca da razgovaramo o preuzimanju ,,Bambilenda”. O tome ćemo u narednom periodu sigurno razgovarati ukoliko oni žele da to prodaju. Bilo je priča da oni to žele da prodaju i da su navodno dali ponudu da to žele da prodaju za l00.000 evra. Ja to ne mogu da zvanično potvrdim jer su to priče i mislim da o tome ne možemo da spekulišemo jer to nije bila zvanična ponuda gradu, ali smo mi spremni da razgovaramo o tome“, ističe Milosavljević.

Direkcija za izgradnju grada Požarevca dobila je zadatak da pripremi projekat uređenja celokupnog prostora od Partizanske ulice, do Ulice ilije Gojkovića i sve do Gradskog stadiona, uključujući i Bambi park, i da predloži sve sadržaje koji tu mogu da se razvijaju za potrebe sporta i zabave.

Predstavnici koncerna Bambi Banat potpisali su protokol o saradnji sa Požarevcem na osnovu kojeg se Bambi park vraća Požarevcu, a zauzvrat grad će pomoći Bambiju u legalizaciji objekata izgrađenih na teritoriji Požarevca.

U lokalnoj samoupravi se nadaju da neće morati neke dodatne pare da izdvoje za kupovinu Bambi parka i da će se tačna vrednost znati nakon procene Poreske uprave koja je u toku.

O Bambi parku proteklih godina nije se vodilo dovoljno računa , pa je u njemu većina objekatadotrajala i zarasla u korov, što je bilo ruglo grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: