"Blokade bi ugrozile Koridor 10"

Blokade radova na izgradnji severnog kraka Koridora 10, koje najavljuju radnici putarskih preduzeća, mogle bi da uspore radove, upozoravaju iz Koridora Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.06.2011.

12:22

Default images

To bi, kako navode, dosta koštalo Srbiju i njene građane i usporilo radove na tom projektu od nacionalnog značaja.

U tom preduzeću kažu da Koridori Srbije nemaju nikakve ugovorno-pravne odnose sa građevinskim preduzećima čiji zaposleni prete štrajkovima i blokadama.

Ni jedna od firmi koje posluju u okviru Nibens grupe nema bilo kakvu vrstu potraživanja od Koridora Srbije, tvrde u tom preduzeću. "Od početka gradnje Koridora 10 do danas ne postoje bilo kakva dugovanja niti neispunjene finansijske ili druge obaveze Koridora Srbije prema bilo kom članu konzorcijuma (koji radi na izgradnji severnog kraka Koridora 10) ili bilo kom drugom izvođaču radova", navode u tom preduzeću.

U tom preduzeću kažu da "niko nema pravo da spreči realizaciju projekta od nacionalnog značaja, čija se izgradnja finansira delom iz domaćeg budžeta, a većim delom iz medjunarodnih kredita."

U Koridorima Srbije ističu da bi realizaciju tog projekta trebalo omogućiti po svaku cenu, navodeći da nastoje da poslove organizuju tako da takva dogadjanja ne ostave trag na dinamiku radova na Koridoru 10.

"Nadamo se da će ostali članovi konzorcijuma pojačanim angažovanjem uspeti da održe dinamiku izgradnje i završiti ugovorene poslove u predvidjenom roku", zaključili su u Koridorima Srbije.

Ranije je najavljeno da će severni krak Koridora 10 kroz Srbiju od Horgoša do Novog Sada biti završen do 20. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: