Dojče Telekom se lukavo povukao

Dojče Telekom mogao bi da bude pobednik u zbivanjima oko prodaje 51 odsto vlasništva Telekoma Srbija, piše austrijski list Virtšaftsvohe (Wirtschaftswoche).

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2011.

14:12

Default images

Pozivajući se na neimenovane izvore, list piše da Telekom Austrija, koji je za udeo u Telekomu Srbije ponudio 950 miliona evra umesto 1,4 milijarde po kojoj ceni je želela da proda srpska vlada, "sada u naknadnim pregovorima želi da barem donekle popravi štetu nanetu svom imidžu koji je stradao u tenderu u Srbiji".

Navodeći da Telekom Austrija želi da zadrži u Srbiji svoju firmu Vip mobajl (Mobile), Virtšaftsvohe prenosi ocene neimenovanih stručnjaka koji smatraju da je "taktika Telekoma Austrija propala u više tačaka".

"Ako je minimalna cena određena pre isteka roka za predaju ponuda, ne može se ponuditi suma koje je 40 odsto niža od toga", prenose se reči eksperata koji smatraju da je "Telekom Austrija morao u poslednjem trenutku ili da povuče ili da preda verodostojnu ponudu".

Ukoliko Telekom Austrija želi da se u naknadnim pregovorima približi minimalnom iznosu od 1,4 milijarde evra koji je tražila srpska vlada, imaće i probleme da nadje prave argumente koje će ponuditi svojim akcionarima, navodi austrijski list.

Pored toga, predvidja se da će firmi Vip mobajl "ubuduće u Srbiji duvati u lice hladan vetar, na primer kada je reč o pitanjima vezanim za regulaciju na tržištu mobilne telefonije".

"Nemački telekom je bio lukav i privremeno se povlači i nije doživeo štetu", prenosi "Virtšaftsvohe" ocenu neimenovanog insajdera.

Tako bi "u drugoj rundi privatizacije Nemački telekom mogao da ima izvanrednu početnu poziciju" pri čemu je "pored direktnih pregovora moguć i izlazak na berzu", piše list.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: