Dulić: Zaposlićemo sve građevinare

U toku ove godine zaposlićemo skoro celu domaću građevinsku operativu na 244 projekta, najavio je ministar životne sredine prostornog planiranja Oliver Dulić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.02.2011.

13:05

Default images

Vlada Srbije je obezbedila ukupno 18 milijardi dinara za te projekte, koji će biti realizovani u celoj Srbiji.

Dulić je, kazao da će 244 projekata iz programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize biti završeni u toku ove i sledeće godine i istakao da će razvoj građevinarstva doprineti ukupnom ekonomskom oporavku zemlje.

Predviđena je izgradnja škola, bolnica, domova kulture, sportskih objekata, stanova, poslovnih kompleksa i infrastrukturnih objekata i ti projekti će, prema njegovim rečima, podići standard građana.

"Gradiće se sve ono što u tim gradovima nedostaje i što verovatno godinama unazad ili godinama u budućnosti ne bi bilo građeno da nije bilo ovog vladinog projekta", naglasio je Dulić.
Ministar je obilazeći radove na izgradnji zatvorenog gradskog bazena u Pirotu naveo da su vlada i opština Pirot za izgradnju kompleksa zatvorenih bazena u tom gradu izdvojili više od četiri miliona evra.

Dulić je tom prilikom najavio da će u Pirotu biti relizovana još dva velika projekta - izgradnja stanova koji će se prodavati pod komercijalnim uslovima i socijalnih stanova.

Ministar je zatim posetio i buduću regionalnu sanitarnu deponiju za opštine Pirot, Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad, na magistarlnom putu Pirot - Niš.

Dulić je održao sastanak sa predsednicima tih opština sa kojima je razgovarao o izgradnji regionalne deponije i formiranju preduzeća koja će upravljati deponijom.

On je izrazio uverenje da će ta regionalna deponija početi da radi što je pre moguće dodajući da će sve četiri opštine na taj način dobiti deponiju i rešiti nagomilane probleme u upravljanju komunalnim otpadom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: