Nestle: Za Centroproizvod 90 mil. €

Međunarodne grupacije Nestle i Dr Etker (Dr. Oetker) zainteresovane su za kupovinu srpske prehrambene kompanije Centroproizvod.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2011.

11:25

Default images

Procenjena vrednost transakcije iznosi 90 miliona evra, piše beogradski nedeljnik NIN.

Pozivajući se na dobro obaveštene poslovne krugove, NIN navodi da je za konditorski program Centroproizvoda, u kojem je i krem "cipiripi",
zainteresovana švajcarska kompanija Nestle, dok je za kupovinu proizvodnje instant supa i pudinga zainteresovan nemački Dr Etker.

List navodi da su, prema nezvaničnim informacijama, pripreme oko završetka te transakcije pri kraju.

Direktorka marketinga u Cetroproizvodu Olivera Papić za NIN je kazala da je u toku razvoj stategije i planova za budućnost kompanije, u okviru kojih se razmatraju strateška partnerstva, akvizicije i regionalizacija.

"Samim tim, u kontaktu smo s više potencijalnih strateških partnera", navela je Papićeva i dodala su za strateško partnerstvo sa Centroproizvodom zainteresovane vodeće svetske kompanije iz te oblasti.

Papićeva je naglasila da odluku o budućnosti Centroproizvoda još nije doneta i da su "sve opcije i mogućnosti još otvorene".
Kompanija Centroproizvod privatizovana je 2004. godine, a kupac je bio domaći biznismen Darko Bajčetić. Za Centroproizvod je plaćeno oko 16 miliona evra, navodi NIN.

U asortimanu Centroproizvoda je oko 300 proizvoda iz tri pogona: "Cipiripi" u Surčinu, "Aroma" na Čukarici i "Bilje" u Bavaništu kod Kovina, ukupne površine oko 35.000 metara kvadratnih.

Kompanija ima oko 700 zaposlenih, u 2008. godini je imala ukupni godišnji prihod od 43 miliona evra i izvozi na tržišta Makedonije,
Crne Gore, Bosne, Australije, Kanade, SAD, Švajcarske, Kosova, Albanije, Rumunije i Bugarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: