Đilas: Skratiti radno vreme kafića

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas smatra da najavljene promene radnog vremena ugostiteljskih objekata u Beogradu nisu toliko drastične.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 29.12.2010.

17:57

Default images

Đilas ističe da se njegov kabinet u radu, pre svega, vodi onim što je prihvatljivo za većinu građana.

"Ne mislim da su promene radnog vremena toliko drastične. Našli smo kompromisno rešenje koje će vlasnicima omogućiti da se bave svojim poslom, a ljudima koji žive u okolini da zaista žive", naveo je on.

"Svi mi često, ili bar ponekad, posećujemo te objekte i dok uživamo ne razmišljamo da li neka porodica koja stanuje iznad ima malu bebu, da li ti ljudi ustaju u šest, sedam i kako će otići na posao", kazao je gradonačelnik. Đilas je dodao da je grad Beograd uvek otvorene za sve sugestije. "Beograd ima imidž zbog koga mnogi stranci dolaze i nastaviće da posećuju našu prestonicu", rekao je on.

On se osvrnuo i na odluku o zabrani prodaje alkohola u trovinama posle 22 časa, ističući da je to dobro rešenje kojim će gradske vlasti pokušati da "bar smanje mogućnost da se u kasnim večernjim satima dolazi do alkohola".

"Tokom noći se pod dejstvom alkohola svašta dešava. Svi smo svedoci da dečaci i devojčice sede po klupama do kasno u noć, da se tamo svašta dešava. To bi trebalo sprečiti", rekao je Đilas.

Podsetimo, gradski parlament bi trebalo da razmatra propis po kome će kafići raditi do ponoći, a muziku gasiti već u 22 sata. Oni koji su prethodnih godina budni proveli mnoge noći traže još ranije zatvaranje kafića i nadaju se da će se ovi propisi zaista i poštovati.

Table sa radnim vremenom noćnih klubova će uskoro morati da bude prepravljena. Moraće da piše da klub petkom i subotom radi do 1, a ostalim danima do ponoći. Muzika će se gasiti u 22 sata radnim danima i u ponoć petkom i subotom.

Tako će posle duvanskog dima, iz kafića u centralnim beogradskim opštinama koji se nalaze u stambenim zgradama, uskoro u kasnim noćnim satima biti proterana i glasna muzika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: