Počinje zaplena imovine neplatišama

Prvi osnovni sud od ponedeljka popisuje imovinu građana koji duguju Infostanu. Isti tretman očekuje i neplatiše struje, telefona i drugih komunalija...

Srbija

Izvor: B92

Subota, 02.10.2010.

00:09

Default images

Izvršitelji Prvog osnovnog suda će od ponedeljka krenuti da popisuju i procenjuju imovinu građana koji nisu platili račune Infostana.

Nadležni najavljuju da će isti tretman imati i neplatiše koje nisu izmirile svoje obaveze za korišćenje električne energije, telefona i drugih komunalnih usluga.

Nakon što se izvrši procena vrednosti svih stvari, imovina će im, najverovatnije, biti oduzeta u vrednosti duga na njihovim računima. U gradu u kome postoji više od 100.000 neplatiša Infostana, nadležni već godinama pokušavaju da ih, na sve moguće načine, nateraju da plate.

Ipak, ovaj problem i dalje nije rešen, pa, i pored mnogobrojnih pogodnosti - pretnji tužbama, sniženja računa i karata za predstave, broj dužnika i dalje ne opada. Zato je, odlukom Prvog osnovnog suda, primenjena nova taktika naplate.

"Naši zaposleni su, od početka 2010. godine, intenzivno radili na prenumeraciji i unosu podataka o predmetima i dužnicima, kada je uveden novi poslovni softver za upravljanje predmetima. Radi se na velikom broju predmeta na osnovu neplaćenih računa sugrađana za različite komunalne usluge, električnu energiju, neplaćene telefonske račune i ostale dažbine", navodi se u saopštenju Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Ekipe izvršilaca krenuće od ponedeljka u domove dužnika i popisati i proceniti njihovu kompletnu imovinu, kako bi ona, kako se pretpostavlja, kasnije bila zaplenjena, u zamenu za novac koji duguju.

Kako je među neplatišama najveći broj upravo onih koji nisu izmirili dugovanja Infostanu, imovina će prvo biti procenjena u njihovim domaćinstvima. Nakon toga, na red dolaze i nesavesni Beograđani koji kod kuće drže neplaćene račune za struju i telefon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

22 h

Podeli: