Telekom Srbija: Ne kupujte oteto

Telekom Srbija je od operatora koji su izrazili zainteresovanost da učestvuju na tenderu za prodaju Pošte i Telekoma Kosova zatražio da povuku svoje ponude.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2010.

18:23

Default images

Kako se navodi u saopštenju Telekoma, traži se odustajanje budući da se radi o otetoj imovini Telekoma Srbija.

U pismu poslatom tim operatorima navodi se da će, ukoliko se obavi bilo kakva transakcija otete imovine Telekoma Srbija na Kosovu i Metohiji, ta kompanija preduzeti sve pravne mere pred sudovima sedišta ponuđača, kao i pred evropskim jurisdikcijama.

"Preduzećemo pravne mere prema svim odgovornim autoritetima koji ne sprečavaju ovakvo ilegalno raspolaganje uzurpiranom korporativnom imovinom Telekoma Srbija, kao i prema eventualnim kupcima", navodi se u pismu.

Telekom Srbija ranije je upozorio telekom operatore, kao potencijalne kupce Pošte i Telekoma Kosova, međunarodne organizacije iz oblasti telekomunikacija i komisije pojedinih svetskih berzi i druga tela da će se svim pravnim sredstvima boriti za zaštitu svoje imovine na Kosovu i Methohiji.

U saopštenju se podseća da je "Srbija članica ITU (Međunarodne telekomunikacione unije), a ne Kosovo i Metohija", te da je, saglasno međunarodnom pravu u oblasti telekomunikacija, jedina licenca koja je vazeća, ima pravnu snagu i po kojoj je moguće raditi na telekomunikacionom prostoru Srbije, ona koju je Telekomu Srbija izdala Republička agencija za telekomunikacije (RATEL).

Inače, na taj tender su se do sada prijavile - AlbTelecom (Albanija), u većinskom vlasništvu turskih kompanija Calik Grup i Turk Telekom, hrvatski Telekom, čiji je većinski vlasnik Dojče telekom, Oraskom (Egipat), Telekom Austrija i Sabafon (Jemen).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: