Pokrenuta hladnjača nakon 15 godina

Nekadašnja hladnjača "Natural", koja je nedavno postala vlasništvo kompanije "Hisar", proradila je posle petnaest godina propadanja i primiće nove radnike.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.08.2010.

09:58

Default images

Rukovodilac paraćinske službe za zapošljavanje Dušan Živanović je predočio da će u toj hladnjači najpre biti zaposleno osam majstora rashladnih uredjaja, čija je obuka u toku.

"Ovakvog kadra nema u Pomoravlju i zbog toga smo, u dogovoru sa 'Hisarom', organizovali obuku za 16 osoba, od kojih će osmoro najboljih dobiti posao", kaže Živanović.

Ovo je prva obuka u Pomoravlju za poznatog poslodavca, a njeni polaznici dobijaju naknadu troškova u iznosu od 10 odsto od republičkog proseka i plaćeni prevoz.

Za zaposlene "Hisar" će dobiti subvenciju države u visini od tri minimalne zarade za svakog radnika, rekao je Živanović.

Kada hladnjača gradjena sredstvima štediša "Inos banke" iz Paraćina, proradi punim kapacitetom, kako je najavljeno, zaposliće još stotinak novih radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: