Srbija

Sreda, 18.08.2010.

13:51

Radovi u Nepričavi ponovo krenuli

Preduzeće "Putevi Užice" počelo je danas radove na jednom od nadvožnjaka u Nepričavi, na delu budućeg autoputa od Uba do Lajkovaca, dugog 12,5 kilometara.

Izvor: Beta

Default images

Radovi su počeli dva kilometra od mesta gde je ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić 29. jula, posle nekoliko odlaganja, ozvaničio početak radova na auto putu ka Crnoj Gori.

Predstavnici Preduzeća za puteve (PZP) Beograd i Puteva Užice, koji su sa beogradskim Planumom u konzorcijumu koji je za oko 73 miliona evra dobio radove na toj deonici, nisu želeli da razgovaraju sa novinarima.

Prema nezvaničnim informacijama, opsežniji radovi će početi tek kada bude kompletno završena eksproprijacija na području Uba i Lajkovca, što bi, u najboljem slučaju, moglo da bude u septembru.

Prema ranijim saznanjima, glavni most u selu Slovac, koji bi bio veza autoputa sa "petljom" za Lajkovac i ukrštanjem sa magistralnim putev Valjevo-Beograd počeće da se gradi tek kada bude odobrena izmena tog dela projekta, odnosno kada neophodna mehanizaija bude stigla sa autoputa kod Horgoša.

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić je kazao da nije tačna informacija da na autoputu Beograd - južni Jadran, kod Nepričave, nema ni mašina ni radnika, a da je pre dve nedelje kada se otvaralo gradilište sve vrvelo od mehanizacije.

"Koje će mašine biti na terenu zavisi od vrste radova koji se izvode. Na konstrukciji mosta, koji je na tom delu, radi se već mesecima u fabrici betona u Užicu, a poslednjih desetak dana obavljaju se pripreme za postavljanje stubova. Zato u ovom momentu tamo nema 20 bagera i buldožera, jer i ne treba tu da budu", kazao je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Aktuelno

Koliko košta izgradnja montažne kuće?

Popularnost montažnih kuća poslednjih decenija kontinuirano raste, i za to postoji više razloga. Dug vek trajanja, brzina izgradnje, prirodni materijali i energetska efikasnost – samo su neki od njih.

16:15

9.5.2024.

1 d

Podeli: