Atek: Optimalna ponuda za RTB Bor

Austrijska kompanija Atek saopštava da je za strateško partnerstvo za Rudarsko topioničarski basen Bor podnela optimalnu ponudu pod trenutnim tržišnim uslovima.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2009.

12:15

Default images

Ministarstvo ekonomije Srbije je ranije saopštilo je da ponuda Ateka za strateško partnerstvo za RTB Bor nije prihvaćena, jer je nepotpuna i nije obavezujuća.

Međutim, u Ateku ističu da je u toj ponudi, koju tenderska komisija nije ni razmatrala, dala detaljnu procenu svih aspekata u vezi sa privatizacijom RTB, trenutnim globalnim ekonomskim opadanjem i lošom klimom na svetskim tržištima.

Rok za dostavljanje ponuda na treći tender za RTB Bor istekao je 15. maja, a Atek je jedina kompanija koja se prijavila na konkurs za strateško partnerstvo. Atek je pobedio na drugom tenderu za RTB, ponudivši cenu od 466 miliona dolara, ali je tender poništen pošto nije u roku uplaćen novac.

Kompanija Atek se bavi rudarstvom i proizvodnjom mašina, radi u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Španiji, Italiji, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Velikoj Britaniji, Srbiji, Pojskoj, SAD-u, Australiji, Indiji i Kini i prema podacima sa sajta te kompanije lani je imao prihod od 3,3 milijarde evra.

Ta austrijska kompanija je prošle godine kupila Fabriku oprema i delova Bor, a u Subotici ima firmu ATB Sever, koja proizvodi elektične motore, generatore, pumpe za vodosnabdevanje i pruža usluge inžinjeringa u termoelektranama, hidroelektranama i na površinskim kopovima i remonta elektromotora i hidrogeneratora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: