Prodato deset društvenih preduzeća

Kapital deset društvenih preduzeća, u ukupnoj vrednosti od 220,4 miliona dinara, prodat je na javnoj aukciji u Agenciji za privatizaciju.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 27.09.2008.

10:25

Default images

Prodato je devet veterinarskih stanica i jedno društveno peduzeće, a odložene su javne aukcije za prodaju 12 preduzeća i dve licitacije.

Veterinarske stanice Valjevo prodate su po ceni od 49 miliona dinara Desimiru Tadiću iz Valjeva, koji kaže da ima nameru da ih pretvori u centar veterinarstva toga kraja, pošto će, kako je istakao, "posao razvijati i snabdevati stanovništvo okolnih sela potrebnim pehrambenim proizvodima, stočnom hranom, građevinskim materijalom i slično".

"Imaćemo potrebe i za novim kadrovima, jer ćemo te aktivnosti obavljati i u široj okolini Valjeva," rekao je on i dodao da ta stanica pokriva 60 od ukupno 85 sela valjevskog kraja.

Tadić je naglasio da je dostignuta visoka cena prilikom prodaje tog preduzeća, jer su Veterinarske stanice Valjevo vodeće u tom okruženju i zato što pokrivaju veliko tržište i imaju značajan potencijal.

Veterinarske stanice Niš prodate su za 26 miliona dinara Zoranu Popoviću iz Niša, Veterinarske stanice Priboj kupio je Nedjeljko Ćetković iz Priboja za 14,6 miliona dinara, a Veterinarske stanice Loznica za 16,1 miliona dinara kupila je Vesna Branković iz Beograda.

Veterinarske stanice Užice kupio je Marko Milović iz Požege za 33 miliona dinara, Veterinarske stanice Knić kupio je konzorcium iz Kraljeva za 11,1 miliona dinara, a Veterinarske stanice Čačak "Pantomarket stočar" iz Čačka za 51 miliona dinara.

Po početnoj ceni od 3.266.000 dinara prodate su Veterinarske stanice Brus konzorcijumu radnika te stanice. Predstavnik tog konzorcijuma Goran Miljojković istakao je da konzorcijum čini 11 radnika tog preduzeća, koje ima 15 zaposlenih, koji će, kako je najavio, da nastave sa postojećom delatnošću i radom još bolje i kvalitetnije.

Veterinarske stanice Despotovac prodate su po početnoj ceni od 1,052 miliona dinara konzorcijumu iz Despotovca sa predstavnikom Zoranom Popovim, a društveno preduzeće Elpromon iz Pančeva prodato je za 15,3 miliona dinara Milošu Bandiću iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: