Ugovor sa Fijatom u ponedeljak

Ugovor o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju između Republike Srbije i italijanskog Fijata, biće potpisan u ponedeljak, 29. septembra.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.09.2008.

10:22

Default images

Ugovor o zajedničkom ulaganju i Memorandum o razumevanju sa Ivekom potpisaće potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i predsednik "Fijat grupe" Serđo Markione.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće predsednik i premijer Srbije, Boris Tadić i Mirko Cvetković, i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, kao i ministar inostranih poslova Franko Fratini, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Posle potpisivanja ugovora u Beogradu ministar Dinkić i predsednik "Fijat grupe" Serđo Markione, sa delegacijima, će otputovati u Kragujevac, gde će obići fabriku Zastava i održati radni sastanak sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem, a nakon toga predviđena je i konferencija za novinare.

Vlada Srbije će u nedelju, 28. septembra, održati sednicu na kojoj će biti usvojeni dokumenti neophodni za potpisivanje ugovora o ulaganjima italijanskog Fijata u kragujevačku Zastavu.

Sednica je zakazana za nedelju jer je dogovoreno da se istovremeno sa ugovorom o stateškom partnerstvu Fijata i države Srbije u Zastavi, potpišu i dokumenta o ulaganjima Iveka, koji je u sastavu Fijata, u fabriku "Zastava kamioni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: