S-Lizing u 2008. odobrio 33 mil. €

Kompanija S-Lizing odobrila je klijentima u prvoj polovini ove godine 33 miliona evra za nabavku putničkih i komercijalnih vozila i opreme.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.07.2008.

14:05

Default images

Kako je kazao generalni direktor S-Lizinga Vladimir Pajović, u tom periodu sklopljeno je 1.700 ugovora, od čega je više od polovine novca (53 odsto) odobreno za nabavku putničkih automobila, 34 odsto otpada na komercijalna vozila, a 12 procenata na opremu.

S-Lizing u Srbiji posluje pet godina i do sada je sa 6.000 klijenata sklopio 9.000 ugovora o nabavci pokretnosti u vrednosti četvrt milijardi evra. Od tog iznosa u kupovinu opreme investirano je 43 odsto, u kupovinu komercijalnih vozila 30 odsto, a 27 odsto su bile nabavke putničkih vozila.

Pajović je istakao da korisnici lizing usluga za sada uredno izmiruju svoje obaveze, navodeći da je mali broj klijenata došao u situaciju da ne može redovno da otplaćuje rate i da zbog toga mora da vrati robu nabavljenu na lizing.

Kompanija S-lizing je članica Erste grupe i na tražištu lizinga u Srbiji ima udeo od 8,4 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: