Ugovor Zastave i Fijata 29. juna?

Menadžment Fijata odlučio je da potpiše ugovor o strateškom partnerstvu sa Zastavom, a ta odluka biće verifikovana na sednici Upravnog odbora Fijata, piše list Danas.

Srbija

Izvor: B92, Danas

Sreda, 18.06.2008.

08:41

Default images

Sednica Uprave Fijata će, kako je najavljeno, biti održana 29. juna. U međuvremenu, u Zastavi od juče boravi nova delegacija stručnjaka te kompanije, a kako B92 saznaje, grupu čini 17 Fijatovih stručnjaka, uglavnom komercijalista.

Sudeći prema najavama menadžera Fijata, već u septembru bi u Zastavi mogla da startuje proizvodnja Fijatovih modela, i to intenziviranjem produkcije modela "punto", koji se u kragujevačkoj fabrici sklapa skoro godinu dana. U okviru tog posla u Zastavi bi mogla da počne i proizvodnja modela "grande punto".

Informaciju da će se od jeseni u Zastavi proizvoditi “grande punto”, međutim, predstavnici poslovodstva kompanije nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju.

Direktor Zastave auto Zoran Bogdanović za B92 rekao je da će sve informacije blagovremeno saopštiti menadžment Fijata. Dobro obavešteni izvori bliski poslovodstvu Zastave tvrde da su pregovori o poslovnoj saradnji između kragujevačke i torinske auto kompanije u poodmakloj fazi.

Predsednik Samostalnog sindikata Zastava automobila Zoran Mihajlović tvrdi da će u narednih 15 dana menadžment Fijata saopštiti konačnu odluku, ali i ističe da proizvodnja novog modela u kragujevačkoj fabrici ne može početi do kraja godine.

Informacije o mogućnosti proizvodnje modela “grande punto” u Zastavi nisu stigle ni do sindikalnih predstavnika.

Direktor Zastava auta Zoran Bogdanović je u telefonskom razgovoru rekao da menadžment Zastave ni u buduće neće davati bilo kakve izjave, već će to biti prepušteno predstavnicima poslovodstva Fijata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: