Berza: Indeksi u malom minusu

Indeks najlikvidnijih srpskih akcija Belex15 izgubio je na vrednosti desetinu, a opšti Belexline trećinu procenta.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2008.

15:06

Default images

Promet je vredeo 127,94 miliona dinara, odnosno 1,52 miliona evra, a učešće stranih ulagača bilo je 28 odsto u ukupnoj i par procenata veće u trgovini akcijama.

Dvocifreni dobitak u kontinuiranoj trgovini ubeležio je Simpo [SMPO], od nešto više od 17 odsto, na 1.990 dinara, a u prometu je bilo 95 akcija vranjske prerađivačke industrije.

Po više od četiri odsto na vrednosti su dobili Sojaprotein [SJPT], preduzeće sa A Listinga Berze, i beogradska Telefonija [TLFN], pirotski Tigar [TIGR], takođe kompanija sa A Listinga, ojačao je za dva i po, a Galenika Fitofarmacija [FITO] za dva odsto.

Akcija građevinske kompanije "Ratko Mitrović" [RMBG] pala je za 5,6 odsto uz skroman promet, a ravno pet procenata izgubio je Meser Tehnogas [TGAS].

Hartije šabačke Zorka Pharme [ZOPH] pojeftinile su za nešto više od četiri odsto, a Univerzal banke [UNBN] i subotičkog Veterinarskog zavoda [VZAS] za po nešto više od tri procenta.

Najveći promet bio je u trgovini akcijama niške AIK banke [AIKB], 16 miliona dinara, a slede Agrobanka [AGBN] sa nepunih 13 miliona, kikindski Banini [BNNI] sa osam miliona, Sojaprotein sa 5,6 i Privredna banka Beograd [PRBN] sa 4,7 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najvredniji promet ubeležio je HUTP Balkan [HBLK], od 9,28 miliona dinara. Akcija beogradskog hotelskog preduzeća menjala je vlasnika po 11.500 dinara, za gotovo 13 odsto skuplje nego u prethodnoj trgovini.

Solidni prometi registrovani su i u trgovini akcijama Beogradelektra [BGEL], od 5,65 miliona dinara, i Rudnika [RUDN] iz istoimenog mesta, od 4,2 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: