Prodato pet vojvođanskih preduzeća

Agencije za privatizaciju Srbije prodala je pet vojvođanskih preduzeća za ukupno 482 miliona dinara na aukciji u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.12.2007.

13:17

Default images

Najveću cenu postiglo je preduzeće za izgradnju hidrograđevinskih objekata DTD kanal iz Novog Sada, koje je za 210 miliona dinara kupio Dušan Pavlović iz Beograda. Pavlović je novinarima rekao da planira da investira mnogo više od obaveznih 4,5 miliona dinara.

"Planiram da konsolidujem preduzeće, zaposlim još oko 50 radnika i u posao uključim strateškog partnera, jer je hidrogradnja sve unosnija delatnost u Srbiji", naveo je on.

Trgovinsko preduzeće Prehrana iz Sremske Mitrovice kupio je za 111 miliona dinara Srđan Vezmar iz Šida, čiji zastupnik Bosiljko Stanić je rekao da je plan novog vlsnika da nastavi da se bavi trgovinom prehrambenom robom i izgradi nove magacinske prostore.

Najvažnija imovina Prehrane, u kojoj je zaposlena 51 osoba, su upravna zgrada i četiri prodavnice u Sremskoj Mitrovici ukupne površine od oko 1.600 kvadratnih metara.

Preduzeće za proizvodnju i promet električnih mašina i uređaja Elektroservis iz Petrovaradina kupio je Vuk Milosavljević iz Beograda za 20,1 milion dinara, dok je građevinsko preduzeće Azur iz Sente kupio konzorcijum u kojem je i Banini iz Kikinde za 41 milion dinara.

Na današnjoj aukciji po početnoj ceni od 106 hiljada dinara servis za popravku električnih kućnih aparata Elmiks iz Bačke Palanke kupio je Božo Đurica.

Za neuspele su proglašene aukcije poljoprivrednog preduzeća Pobeda iz Vladimirovaca, preduzeća za proizvodnju kožne galanterije Merkur iz Bačke Palanke i preduzeća za grube građevinske radove u saobraćaju Putevi iz Zrenjanina.

Prodaja javnog novinsko-izdavačkog preduzeća Pančevac iz Pančeva odložena je za 14. ferbuar 2008. godine, kada će biti održana naredna aukcija u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: