Hleb od sutra skuplji za 3,5 dinara

Beogradska pekarska industrija i Klas povećaće od sutra cenu belog hleba za 3,5 dinara na 33 dinara po vekni.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2007.

13:19

Default images

Generalni direktor Klasa i Beogradske pekarske industrije Momir Lazić kazao je da je poskupljenje hleba posledica povećanja cene sirovina i energenata i dodao da postoji mogućnost da cena hleba bude niža ako trgovci odluče da se odreknu dela svoje marže.

Prema njegovim rečima te dve pekare pokrivaju između 20 i 22 odsto tržišta hleba u Beogradu.

Predsednik Unije privatnih pekara Srbije Zoran Pralica kaže da će ovih dana poskupeti i hleb u privatnim pekarama, a nova cena belog hleba će se kretati od 28 do 37 dinara.

On je naveo da je Unija usaglasila stav da će privatni pekari sami određivati cenu hleba u zavisnosti od troškova proizvodnje i tržišnih uslova i istakao da će cene na jugu Srbije biti veće za dinar ili dva zbog većih troškova transporta.

Pralica je ocenio da je ovo poskupljenje minimalno moguće u uslovima kada je cena pšenice i brašno poskupela za 20 do 25 odsto od poslednjeg povećanja cene hleba u septembru.

Prema njegovim rečima, hleb je već poskupeo u Nišu, Leskovcu, Vranju i nekim gradovima Vojvodini.

Pekari navode da je razlog za povećanje skok cena brašna koje je pre dva meseca koštalo 22 dinara, a sada je njegova cena izmedju 29 i 31 dinar za kilogram, kao i povećanje cena goriva i komunalnih usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: