Energoprojekt završava Prokop

Komisija Upravnog odbora "Železnica Srbije" odlučila je da se pravo gradnje železničke stanice Prokop poveri Energoprojekt holdingu

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.08.2007.

12:24

Default images

Razgovori sa predstavnicima beogradske kompanije "Energoprojekt", koja je bila drugoplasirana na tenderu, trebalo bi da počnu naredne nedelje, a ukoliko ugovor bude potpisan izgradnja stanice Prokop i komercijalnog centra počeće na proleće, prenosi FoNet.

Ugovor, vredan oko 170 miliona evra,sa prvoplasiranim "Trigranitom", potpisan je u junu prošle godine, ali je ugovoreni posao, zbog dodatnih zahteva "Trigranita", koji su izlazili iz okvira tendera, raskinut.

Trigranit je imao nekoliko zahteva, od kojih se jedan odnosio i na dobijanje prava učešća u izgradnji Savskog amfiteatra, na mestu sadašnje železničke stanice, što je, kako su ranije naveli u Železnici Srbije, bilo nemoguće.

ENHL: Neto profit 120,5 mil. dinara

Energoprojekt holding je u prvih šest meseci 2007. ostvario ukupan neto profit od 120,5 miliona dinara (1,5 miliona evra).

Zvanična trgovina akcijama Energoprojekta sa A listinga na Beogradskoj berzi počela je 19. jula ove godine čime je poslovanje te kompanije, koje je i do tada bilo transparentno, postalo još dostupnije uvidu javnosti, kao i akcionarima kojih ima preko 10 hiljada.

S obzirom da je ovo prvi javni polugodišnji finansijski izveštaj kompanije Energoprojekt holding (ENHL) nema cifara za poređenje za isti period prošle godine.

Prošlogodišnji neto profit iznosio je 259 miliona dinara što je uvećanje u odnosu na 180 miliona dinara ostvarenih 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: