Kolinda nas zove, Vučić poručuje: Borite se

Predsednici Hrvatske i Srbije, Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić, založili su se za jačanje ekonomske saradnje i pozvali privrednike na ulaganja.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

18:40

Kolinda nas zove, Vučić poručuje: Borite se
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

"Hrvatska vlada i ja želimo da podržimo jačanje ekonomskih odnosa Srbije i Hrvatske", rekla je Grabar Kitarovićeva u obraćanju privrednicima na srpsko-hrvatskom biznis forumu u Hrvatskoj privrednoj komori u Zagrebu.

Ona je pozvala privrednike iz Srbije da "više ulažu u Hrvatsku" i izrazila punu podršku ulagačima iz Srbije.

Prema njenim rečima, kroz jačanje ekonomske saradnje stvaraće se bolja perspektiva za građana obe države.

Hrvatska predsednica je ocenila da ima mnogo prostora za još veću ekonomsku saradnju, a posebno je istakla važnost obnove železničke pruge između Beograda i Zagreba.

Vučić je zahvalio Grabar Kitarovićeva na podsticaju srpskim privrednicima da dođu u Hrvatsku, što kako je rekao, u prošlosti nije uvek bio slučaj. On je poručio i da su hrvatski privrednici dobrodošli u Srbiju.

"Želim da ohrabrim i srpske privrednike da dođu u Hrvatsku, kao što je i predsednica rekla, mislim da se stvari menjaju i uveren sam da će hrvatska politika biti otvorenija", dodao je Vučić.

On je poručio srpskim privrednicima da se javljaju na konkurse u Hrvatskoj i da se bore za poslove.

Posle govora na srpsko-hrvatskom skupu privrednika, Vučić bi trebalo da se sastane s kardinalom Josipom Bozanićem i da s predsednicom Hrvatske poseti mitropoliju zagrebačko-ljubljansku SPC, gde će razgovarati s mladima.

Oko 19 časova očekuje se svečana večera u predsedničkoj rezidenciji na Pantovčaku.

Sutra ujutro predsednik Srbije putuje na susret s lokalnim Srbima u Vrginmost u opštini Gvozd, a kasnije poslepodne se vraća u Zagreb na skupštinu Srpskog narodnog veća, kojoj će prisustvovati i predsednica Hrvatske. Time bi trebalo da bude završena njegova poseta Hrvatskoj.

Vučić je jutros stigao u zvaničnu posetu Hrvatskoj, a povodom njegovog dolaska održana su dva manja protesta u centru Zagreba.

Na prvom protestu protiv Vučićevog dolaska na centralnom zagrebačkom trgu u organizaciji ratnih veterana i udovica okupilo se oko 200 građana, dok je drugi, u organizaciji ultradesničarske vanparlamentarne Autohtone hrvatske stranke prava, okupio dvadesetak ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: