Region

Četvrtak, 27.04.2017.

10:20

Dugovao za vodu 124 €, sad mu država daje 85.000

U presudi je naloženo da država mora Vaskrsiću da isplati 85.000 evra odštete zbog prodaje kuće radi prinudne naplate duga.

Izvor: Poslovni dnevnik

Dugovao za vodu 124 €, sad mu država daje 85.000
(Foto: Thinkstock.com)

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu poznat je po ponekad nesvakidašnjim presudama. Ali samo kada na nacionalnim sudovima bivaju iscrpljeni svi pravni lekovi.

Tako je taj sud nedavno doneo jednu presudu u slučaju protiv Slovenije, a presuda bi mogla da uđe i u praksu hrvatskog zakonodavstva, pišu regionalni mediji.

Reč je o predmetu u kojem je Zoran Vaskrsić 2012. godine podneo tužbu, jer je s porodicom izbačen iz kuće zbog izvršenja od 124 evra duga na računu za vodu. Sud je presudio u njegovu korist.

U presudi je naloženo da država mora Vaskrsiću da isplati 85.000 evra odštete zbog prodaje kuće radi prinudne naplate duga.

Sudije iz Strazbura zaključuju da su nacionalni slovenački sudovi prekršili Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i to tako što su prekršili odredbu o "mirnom uživanju privatnog vlasništva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: