Agrokor u rukama stručnjaka i tvorca dens hitova

Antonio Alvarez, čovek koji će voditi restrukturiranje hrvatskog Agrokora, jutros je došao je na svoj novi posao, onaj u Agrokoru.

Region

Izvor: B92

Sreda, 05.04.2017.

12:09

Agrokor u rukama stručnjaka i tvorca dens hitova
Foto: Youtube, screenshot

Nije bio razgovorljiv, samo je prošao pored kamera N1 televizije.

Alvarez se juče obratio javnosti i predstavio svoj tim kojim će pokušati da spase Agrokor. "Ovo je jedan od većih izazova s kojim sam se susreo", istakao je Alvarez obraćajući se javnosti iz Agrokorovog poslovnog tornja, pišu hrvatski mediji.

"Agrokor se saglasio s mojim postavljanjem za glavnog direktora za restrukturiranje grupe kako bih objedinio sve učesnike - zaposlene, kreditore, banke i sve koji su uključeni u ovu priču, a kako bi postigli napredak", rekao je Alavrez, dodajući kako će njegov tim raditi otvoreno i nezavisno, u interesu svih učesnika.

Antonio Alvarez, čovek odabran za poziciju člana uprave za restrukturiranje Agrokora, iskusan je poslovan čovek, respektabilnog obrazovanja na najboljim američkim univerzitetima, ali ima i zabavnu stranu.
Foto: Youtube, screenshot
U svetu dens muzike poznat je pod pseudonimom A3. Nastupao je u brojnim klubovima, ali ima i pesme koje su zasele na britanske top-liste najpopularnije muzike.

Alvarez je predstavljajući svoj album “100% heart” izjavio da se muzikom bavi od detinjstva i da u njoj uživa, ali da mu je ipak hobi. Rođen je 1966. na Filipinima, majka mu je Filipinka, otac Španac, a kad je imao četiri godine, porodica se preselila u SAD. Ipak, ruski Sberbank nije Alvareza zaposlio zbog muzičke karijere, nego zbog iskustva u restrukturiranju.

U njegovoj biografiji naveden je čak i angažman na projektu spasavanja Liman braders, pre bankrota jedne od najvećih investicionih banaka u svetu. Kao izvršni direktor za restrukturiranje u Evropi radi u konsultantskoj kući Alvarez&Marsal, koju je nasledio od oca. Kompanija je osnovana 1983. i ima bogato iskustvo u spasavanju posrnulih kompanija. Alvarez već 25 godina radi u privatnim i državnim kompanijama širom Evrope – od Velike Britanije, preko Nemačke, Francuske, Italije, Španije, Holandije, Luksemburga, Švajcarske, Finske, Estonije i Rumunije.

Njegov posao u Agrokoru biće upravo to – kako kompaniju postaviti na noge i usmeriti je da može da osigura svjetliju budućnost. Alvarez će biti ključna osoba u idućih godinu dana u Agrokoru jer će donositi odluke o tome što će se i koliko platiti dobavljačima i poveriocima, kao i koliki će biti otpisi. Njegov posao biće i izrada plana i ritma prodaje dela Agrokorovog biznisa.

Navodno se već upoznao s radom Agrokora pa neki kažu i ušao u zanimljivo poslovanje s menicama, koje nisu praksa u zapadnim kompanijama. U kom smeru će ići restrukturiranje, za sada se samo nagađa. Ali kako i piše na njegovim službenim stranicama, fokusira kompaniju na poboljšanje izvoza, produktivnost, proizvodnju i proces konsolidacije... Nije za isključiti da će biti i bolnijih rezova jer, među ostalim, to i je posao konzultanata, a na domaćoj je strani da izbori što više socijalnog momenta, koliko god je to moguće. Jasno je da će se ići na rezove, smanjenje broja tvrtki, sigurno i Konzumovih dućana, a potom i na pronalazak kupca za neke od Agrokorovih tvrtki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: