"Očekujemo nove turiste i višemilionske prihode"

Od nove Turističke zajednice u Sarajevu očekuje se višemilionski prihodi koji će se iskoristiti na pravi način, a u glavni grad BiH će se dovesti novi turisti.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

14:09

Foto: Thinkstock

"Počekom ove sedmice očekujemo da će početi punjenje kase naše nove Turističke zajednice u Kantonu Sarajevo, a istovremeno, novi menadžment pravi plan rada, promocije i razvoja turizma, a koji će biti završeni u nekoliko narednih sedmica", pojasnio je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Takođe je istakao da ozbiljniji priliv sredstava očekuje u prvih nekoliko meseci te da će u skladu sa potrebama i realnim stanjem turizma u KS-u, novac uložiti gde je to zaista potrebno i na vrlo transparentan način.

Podsetio je da je ministrka finansija FBiH Jelka Milićević potpisala novu Uredbu o uplati boravišne takse na račun nove Turističke zajednice KS-a, a ne one koja nije bila povezana s ostalim kantonalnim institucijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: