Bogati Rusi stiže u komšiluk, diže hotel s 5*

Tisno pored Šibenika 2020. godine dobiće svoj prvi luksuzni hotel sa pet zvezdica i nekoliko vila.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

10:29

Bogati Rusi stiže u komšiluk, diže hotel s 5*
(Foto: Thinkstock.com)

U njegovu izgradnju ruski investitor Aleksej Frolov vlasnik kompanije Agua Relakio planira da uloži oko 95 miliona evra.

Frolov je ranije sa opštinom Tisno potpisao ugovor kojim je kupio zemljište za 30 miliona kuna. Kako pišu regionalni mediji, iznos za zemljište je isplaćen, a načelnik opštine Ivan Klarin potvrdio je da su u protekle dve godine rešeni svi imovinsko pravni odnosi na terenu, određene granice pomorskog dobra. Sledeći korak je izrada projekta, izmena urbanističkog plana građenja i izdavanje građevinske dozvole.

"Ideja je da hotel ima pet zvezdica, dakle da je otvoren cele godine, da posluje pod nekim međunarodnim brendom, što će se predvideti i u samoj izgradnji, i da razvija koncept medicinskog turizma. Uz lokalnu radnu snagu, projekat će angažovati i lokalnu ekonomiju, s obzirom da se predviđa saradnja sa lokalnim dobavljačima... ", otkrio je zastupnik investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: