Rusi za "smrtnu presudu" CG kažu - protivteža NATO

Potpisivanje sporazuma o koncesiji za istraživanje nafte i gasa Crne Gore sa ruskim Novatekom i italijanskom Eni nema samo ekonomski već i politički značaj.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2016.

11:31

Rusi za
Foto: Thinkstock

Sklapanjem takvog dogovora Crna Gora pokazuje da je spremna da održava dobre odnose sa Rusijom, bez obzira na planove da uđe u NATO, piše moskovski Komersant.

List navodi da je time, posle sedam godina, od kada je raspisan tender, dato zeleno svetlo za istraživanje nafte i gasa na crnogorskom priobalju.

Komersant navodi ocenu lokalnih analitičara da će u uslovima određene napetosti u odnosima Podgorice i Moskve u vezi sa ulaskom Crne Gore u NATO, davanje koncesije imati ne samo ekonomski, već i politički značaj.

"Uvek smo govorili da članstvo u NATO neće ometati naše prijateljske odnose. Potpisani sporazum to upravo dokazuje", rekao je neimenovani izvor iz crnogorske vlade Komersantu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: