"Nema plavog neba kao iznad C.Gore"

Crnogorci bi Kinezima, po rečima crnogorskog ambasadora u Pekingu Branka Perovića, mogli kao turističku atrakciju da ponude plavo nebo iznad Crne Gore.

Region

Izvor: B92

Petak, 25.04.2014.

11:11

Default images

„Većina njih zbog velikog smoga koji je prisutan tokom cele godine, pogotovo u Pekingu ne znaju kako izgleda nebo. Zato bi Kinezima mogli da u turističku ponudu uvrstimo i plavo nebo baš kao iz one pesme ,,niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore"", smatra Perović.

Govoreći o privlačenju kineskih turista, Perović je kazao da ih možemo dobiti samo kao region.

Uz to, kako kaže, trebalo bi kineskim turistima ponuditi i dve njima vrlo interesantne stvari, a to su zabava u smislu kockanja i dobar šoping.

Inače, Perović je crnogorskim novinarima u Pekingu saopštio da će dva broda koji se za Crnu Goru grade u Kini biti gotova u maju.

„Dva broda koja se za crnogorske potrebe rade u brodogradilištu Njandjingu biće spremni za primopredaju u maju ove godine. Takve najave imamo od proizvođača", saopštio je Perović, piše Pobjeda.

Obnova crnogorske flote, desetkovane u godinama tranzicije počela je pre dve godine, kada je na prvo putovanje iz Šangaja krenuo brod „Kotor", a ubrzo mu se pridružio i drugi brod „21. maj".

Perović je rekao da se nada da će jedna od dve kineske kompanije koje se nalaze na kratkoj listi za izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima dobiti posao.

Takođe, on veruje da će Kinezi uskoro početi izgradnju deoonice auto-puta od Smokovca do Mateševa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: