Azerbejdžanci zakupili Lovćenku

Firma Azmont iz Azerbejdžana zakupiće na tri godine vilu Lovćenka, rezidenciju predsednika nekadašnje SFRJ Josipa Broza Tita.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2013.

11:43

Default images

Vila se nalazi u krugu Opšte bolnice u Meljinama u Boki Kotorskoj.

Azmont je investitor turističkog kompleksa na mestu nekadašnje kasarne u Kumboru, a u vili će biti smešten Azmontov studio centar i partnerska arhitektonsko-dizajnerska kompanija Harper Dauni iz Londona.

"Lovćenka" ima četiri luksuzna apartmana, izgrađena je početkom osamdesetih godina prošlog veka, kada i vila "Galeb" u Igalu, kao druga Titova rezidencija, prenosi portal "Vijesti.me".

Tito u vili nikada nije boravio, ali su u njoj održavane sednice Vrhovnog saveta odbrane SFRJ, kasnije SRJ. Ona je takođe služila za odmor republičkog i saveznog političkog i vojnog vrha.

Među "viđenijim" gostima, kako se navodi, bili su ministri odbrane SRJ, Nebojša Pavković i Boris Tadić, bivša vršiteljka dužnosti predsednika Srbije Nataša Mićić, rukovodioci VMA iz Beograda i više stranih državnika.

Kompleks Centra vojno-medicinskih ustanova u Meljinama, u kojem se nalazi "Lovćenka", kupio je pre pet godina konzorcijum, sa Atlas grupom na čelu, za 5,6 miliona evra. Njihovim projektom bilo je predviđeno rušenje vile zbog, kako je obrazloženo, "nestabilnosti i klizanja terena".

Prema tom ugovoru, kompleks Meljine trebalo bi da bude završen za dve godine, što znači da bi i "Lovćenka" trebalo da bude srušena u tom roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: