Zagreb: Gradski prevoz biće luksuz

Od marta u Zagrebu sledi talas poskupljenja zbog većeg PDV-a. Najveći udar mogao bi biti u prevozu, jer Zagrebački holding traži više cene.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2012.

00:04

Default images

Jednokratna karta trebalo bi da poskupi sa osam na dvanaest kuna što je 50 posto, odnosno sa jednog na 1,5 evra.

Karta kupljena u vozilu sa deset poskupljuje na petnaest kuna (2 evra), elektronska sa 7,5 na 10 (1,3 evra) a dnevna sa 25 na 40 kuna (5,27 evra). Radnička mesečna povlastica umesto 290 kuna biće 360 (48 evra), a studentska umesto 83 kune čak 150 (20 evra).

Studenti apeluju da se takva odluka ne podrži, a reagovali su i sindikati.

'Ispada da su njihovi promašaji i oko slaganja holdinga, oko funkcionisanja holdinga, oko funkcionisanja samoga grada uvek na naplati tim istim građanima kojima bi to sve skupa trebalo da služi', tvrdi Krešimir Sever, predsednik Nezavisnih sindikata.

Osim prevoza Zagrepčane će u martu dočekati i druga poskupljenja zbog većeg PDV-a, kao što su gas i namirnice. Holding takođe traži i veću naknadu za vodosnabdevanje i kanalizaciju.

Nove cene tako bi trebalo barem delimično da pokriju minus od 300 miliona kuna (40 miliona evra). Mnogi smatraju da time plaćaju rastrošnost Holdinga koji ima čak 4 390 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: