Šta je zapravo digitalizacija?

Digitalna transformacija je deo procesa ukupnih promena i kompanije moraju da nađu načina i gledaju kako da se u taj proces uklope.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2017.

17:07

Šta je zapravo digitalizacija?
(Foto: Thinkstock.com)

To je ocenjeno na panelu "Izazovi digitalne transformacije".

Na tom skupu koji su organizovali Privredna komora Srbije (PKS) i Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub u njihovom novootvorenom centru Playgroundu, rečeno je da je digitalna transformacija način da se korišćenjem novih tehnologija dođe do velikih pomaka u poslovnim rezultatima.

Navedeno je i da digitalna transformacija ne predstavlja samo uvođenje novih tehnologija, već i proces kreiranja i prilagođavanja proizvoda i usluga, redefinisanje biznis modela, ali i oprimalizaciju poslovnih procesa i upravljanje organizacionim promenama.

Ocenjeno je i da je digitalna transformacija postala centralna tema strategije razvoja kompanija svih veličina, i da ona nije samo pitanje opstanka kompanija već i čitavog društva.

Predsednik PKS-a Marko Čadež kazao je da digitalizacija nije ništa drugo nego pomeranje i razvoj industrije preduzeća, kao i poslovnih modela u skladu sa vremenom u kome se živi, a sve u cilju povećanja konkurentnosti cele privrede.

"Za PKS je bitno da bude veza između industrija iz raznih sektora sa onim što jeste inovacija u svakom smislu i može da im pomogne da reše mnoge probleme i sebe učine konkurentnim kroz upotrebu novih tehnologija i inovativnih rešenja", rekao je Čadež.

Na današnjem panelu učestvovalo je oko 60 predstavnika srednjih i velikih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: