"Građani, ostanite uz EPS"

Elektroprivreda Srbije od 1. januara 2015. izgubiće i poslednji segment monopola na tržištu električne energije, koje će od tada biti potpuno liberalizovano.

Izvor: B92

Subota, 22.11.2014.

10:31

Default images

Ovo je Tanjugu izjavio direktor EPS-a Aleksandra Obradović i istakao da očekuje da će potrošači ostati uz EPS, u kome će prepoznati "jakog" partnera.

Građani i domaćinstva će od početka sledeće godine moći da biraju svog snabdevača strujom, jer će tržište biti potpuno liberalizaovano, napomenuo je Obradović i najavio da će EPS zbog toga krenuti u pojačanu kampanju da objasni građanima šta ih čeka od sledeće godine.

"U dogovoru sa sektorom za informisanje EPS-a napravićemo plan kampanje kako da građanima objasnimo šta znači liberalizacija tržišta električne energije", najavio je Obradović.

On je naglasio da očekuje da će EPS, kao i u prva dva talasa liberalizacije trižišta električne energije koje je otvoreno za velike i potrošače na srednjem naponu, ostati dominantan snabdevač na domaćem tržištu.

"Mnogi su govorili da privreda i građani jedva čekaju da odu od EPS-a, da nisu zadovoljni uslugom, cenom i pristupom, ali mogu da garantujem da, kao što smo dokazali u prva dva kruga liberalizacije, da ćemo ostati najjači snabdevač potrošača strujom", rekao je Obradović.

On je istakao da je uveren da će građani prepoznati EPS kao "jakog" partnera i da će i ubuduće sarađivati sa tom kompanijom. Iako je tržište električne liberalizoavano od 2013. godine za velike i od 2014. godine za potrošače na srednjem naponu, EPS je uspeo da zadrži 97 odsto kupaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: