“Porto“ blista kao Nica

Istočna obala Jadrana bogatija je za izvanredni hotelski objekat visoke katagorije, kakvi, inače, nedostaju ovom području.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

10:16

Default images

U tivatskom "Porto Montenegru“ svečano je otvoren hotel "Regent“, čija izgradnja je trajala godinu i po.

Atraktivni hotel u mediteranskom stilu, istovremeno je moderan i po meri savremenih turista, ali i podseća na stara arhitektonska zdanja jadranskih gradova i Azurne obale.

Ovo impozantno zdanje otvorili su crnogorski premijer Milo Đukanović i kanadski milijarder Piter Mank, tvorac Nautičko-turističkog centra "Porto Montenegro“.

"Ovakvi objekti su budućnost naše hotelske industrije i oni čine da dobijemo ono što nam je do sada nedostajalo - vrhunsku hotelsku ponudu. Veliko hvala gospodinu Manku za specifičan pečat koji je urezao u lice moderne Crne Gore", kazao je, između ostalog, Đukanović, presecajući crvenu vrpcu na prvom hotelu sa pet zvezdica na ovim prostorima.

Piter Mank je naglasio da je "Porto“ sa "Regentom“, koji je deo lanca poznatog svetskog brenda, nikao tamo gde je bilo brodogradilište sa 200 godina starom tehnologijom, bez perspektive. Danas su tu marina sa 400 jahti, rezidencijalne vile, prestižni hotel i ostali mnogobrojni sadržaji, a tu je stalno zaposleno 550 radnika.

Izgradnja "Regenta“, koji ima mnogobrojne sadržaje po meri probirljivih gostiju, za koje ne predstavlja nikakav problem da spavanje plate 400 i više evra, koštala je 55 miliona evra. Hotel ima i specifičnu ponudu za važne skupove, ali i za događaje poput venčanja. Jedno je već zakazano za decembar, kada će stići 130 zvanica i kada će mladenci zakupiti ceo hotel.

"Porto Montenegro“ postepeno zaokružuje svoj izgled. Uz pet postojećih, biće izgrađena i šesta rezidencijalna vila "Ksenija“, koja se nalazi između popularne rive Pine i ulaska u "Porto“. Radovi koji su poodmakli biće nastavljeni čim se završi turistička sezona.

Proširuje se i marina, koja je sa 250 narasla na 400 vezova. A biće ih još za skupe jahte i druga plovila čiji vlasnici ih ovde sidre i leti i tokom vansezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: