Nastavljaju se radovi na “Žeželju“

Novosadsko preduzeće “Pro industri” dobilo je juče 1,6 miliona dinara koliko je tražilo od “Mostogradnje” u Beogradu ne bi li platilo PDV, piše “Dnevnik“.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

14:21

Default images

“Mostogradnja” ovoj novosadskoj firmi duguje oko 15 miliona dinara za izvedene radove na izgradnji Žežljevog mosta, a pošto na isplatu duga “Pro industri” čeka više meseci, dva puta je do sada s drugim podizvođačima organizovala proteste u neposrednoj bilizini Žeželjevog mosta.

“Nema više razloga da protestujemo jer smo dobili deo novca koji smo i tražili. Očekujem da celokupan dug od oko 15 miliona dinara bude isplaćen u što skorije vreme“, rekao je Jovan Brkić, direktor i vlasnik preduzeća “Pro industri”, koje je započelo poslove na izgradnji novog drumsko železničkog mosta preko Dunava još u aprilu prošle godine, a obavljalo ih je sve do juna ove godine.

Prema Brkićevim navodima nastavak izgradnje Žeželjevog mosta mogao bi da usledi vrlo brzo, pošto su iz “ Mostogradnje”, kao glavnog podizvođača kozorcijuma kojem je povereno podizanje novog “Žeželja”, dobili informaciju da radovi kreću već u ponedeljak 28. jula.

Izgradnja novog Žeželjevog mosta je počela 2011 godine ali su radovi kasnili, a rokovi probijani zbog nesuglasica između investitora “Železice Srbije” i izvođača radova špansko – italijanskog konzorcijuma “Azvi” u vezi s visinom troškova za radove.

Protestu radnika “Pro industri” pre nekoliko dana pridružili su se i zaposleni u još jednoj firmi -podizvođaču “Mostogradnje”, građevinskom preduzeću “LS kranovi” iz Rume.

Građevincima iz Rume za obavljene radove na mostu duguje se ukupno 53 miliona dinara, a vlasnik ove firme je upozorio da je neisplaćivanje duga od strane “Mostogradnje” direktna pretnja opstanku njegovog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: