Radnici Iberije:Britanci idite kući

Stotine zaposlenih u španskoj avio-kompaniji "Iberija", nastavili su petodnevni štrajk zbog planova da se otpusti 3.800 radnika, a ostalima smanje plate.

Izvor: B92

Sreda, 06.03.2013.

20:27

Default images

Uz buku sirena i petarde, demonstranti su se okupili ispred sedišta kompanije u Madridu, mašući zastavama Španije i uz transparente na kojima je pisalo "Britanci idite kući" i "Iberija je španska", javio je AFP.

Radnici ukazuju da je "Iberija", otkako se udružila sa britanskim avio-prevoznikom 2011. i formirala Međunarodnu vazduhoplovnu grupaciju (IAG), smanjila broj letova, dok je "Britiš ervejz" proširio i svoje poslovanje i flotu.

Zemaljsko i letačko osoblje "Iberije" u ponedeljak je počelo drugi petodnevni štrajk zbog planova da se ukinu radna mesta i smanje plate, a prvi štrajk su održali prošle sedmice.

Novi prekid rada najavljen je za period od 18. do 22. marta, a sindikati prete da će organizovati neograničen prekid rada ukoliko kompanija ne odustane od ovih planova.

IAG je objavio da je 2012. imao gubitak od skoro 950 miliona evra zbog finansijskih opterećenja u "Iberiji" i povećanja cene goriva.d

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: