SNS: Vlada oporezuje i nadu građana

Potpredsednica Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković kritikovala je predložene izmene u Zakonu o igrama na sreću.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2010.

17:47

Default images

Na osnovu njih će učesnici dobijati samo 10 odsto od nagrade, umesto dosadašnjih 50 odsto.

Tako Vlada Srbije "oporezuje jedinu nadu građana, kojima nije dala da rade i zarade", rekla je Tabaković i dodala da na osnovu tih izmena organizatori igara na sreću dobijaju 36 odsto, dok je naknada budžetu od lutrije povećana sa 30 na 54 odsto.

"Osim toga Vlada je dala sebi za pravo da odluči gde se otvaraju objekti igara na sreću u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju, jer će kako je rečeno to doprineti otvaranju novih radnih mesta", rekla je Tabaković.

Prema njenim rečima, prošlog četvrtka, "po mrkloj noći, kada nije bilo TV prenosa, Skupština je dala ovlašćenja Agenciji za osiguranje depozita građana da uloge bogatih od 50.000 evra obezbeđuje iz budžeta, odnosno iz džepova siromašnih".

Tabaković je kritikovala i rad Agencije za osiguranje depozita, smatarajući da ona raspolaže s ogromnim sredstvima od 140 miliona evra, a niko ne zna gde se taj novac čuva i koliko ima prihoda od kamate.

Ona je dodala da su Agenciji sada data sva ovlašćenja da u svojstvu supervizora kontroliše sve podatke.

Tabaković je ukazala i da država nema prihode od naknade za preletanje nad teritorijom Srbije, a reč je o oko pola milijarde evra, koji ne idu u budžet već u Direktorat za civilno vazduhoplovstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: