Sindikat EPS-a najavio štrajk

Sindikat Elektroprivrede Srbije najavio je da će stupiti u generalni štrajk ukoliko Vlada Srbije ne počne pregovore sa njim oko programa poslovanja EPS.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

18:29

Default images

Pregovori se odnose na program poslovanja EPS-a za ovu godinu i proširenog dejstva opšteg kolektivnog ugovora.

Kako se navodi u saopštenju, Sindikat EPS-a traži da sa predstavnicima Vlade Srbije pregovara i o realizaciji sporazuma iz oktobra 2008. godine o preseljenju mesta Vreoci, o strategiji razvoja EPS i o tome "ko i na koji način najavljuje tendere za izgradnju novih kapaciteta".

U saopštenju sindikata se dodaje da je odluka o stupanju u generalni štrajk doneta na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora Sindikata EPS.

"Daje se rok od pet dana Vladi Srbije da počne pregovore sa Sindikatom EPS-a po zahtevima koji su već upućeni premijeru Mirku Cvetkoviću. Ukoliko se do tada ne zakažu i ne otpočnu pregovori, sindikat će napraviti algoritam protesta i 15 dana od donošenja odluke stupiti u štrajk", upozorava se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: