Taksi u Beogradu skuplji za 8,2 %

Usluge beogradskih taksista od danas su zvanično skuplje za 8,2 odsto, pa će start koštati 119, a svaki pređeni kilometar u prvoj tarifi 46 dinara.

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2008.

11:45

Default images

Predstavnici taksista tvrde da će nove cene početi da se primenjuju tek krajem sedmice, pošto izbaždare taksimetre.

Gradsko veće je 13. juna odobrilo poskupljenje taksi usluga, prema kojem će kilometar u drugoj tarifi biti 58, u trećoj 92 dinara, dok je iznos od 540 dinara za sat čekanja ostao nepromenjen.

Poslednje poskupljenje taksi usluga odobreno je na zahtev taksista 4. marta i iznosilo je 15,2 odsto, a taksi udruženja su podigla cene tek dve sedmice kasnije, kada je Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove počeo protiv njih da podnosi prijave sudiji za prekršaje, jer nisu hteli da izbaždare taksimetre.

Većina taksi udruženja je odbila da podigne cene, kako je bilo predviđeno odlukom o poskupljenju koju su donele gradske vlasti na osnovu predloga 16 taksi udruženja i sindikata "Nezavisnost".

Taksisti su tada odbili da povećaju cene zato što su taksi udruženja bila podeljena oko cena i davanja popusta na poziv od 20 odsto, dok je gradska vlast od njih tražila da i zvanično zatraže da im se odobri korišćenje starog cenovnika, što oni nisu učinili.

Prema studiji koju je naručio grad Beograd, predviđeni broj taksista u glavnom gradu je 4.752, dok na ulicama legalno i nelegalno radi oko 7.000 taksi prevoznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: