Belex15 u plusu, Belexline u minusu

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 porastao je 0,63 odsto, dok je opšti Belexline pao neznatnih 0,07 odsto.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2008.

15:28

Default images

Promet je vredeo nešto više od 320 miliona dinara, odnosno četiri miliona evra. Učešće stranih investitora bilo je oko 39 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama, pri čemu u kupovini akcija 43 odsto, a u prodaji nepunih 35 procenata.

Dobitnik kontinuirane trgovine je Vino župa [VINZ] sa rastom od 4,57 odsto, do dosadašnjeg maksimuma za tu hartiju, uz solidan promet od 13,18 miliona dinara.

Po nešto više od tri procenta na vrednosti dobili su zemunski Ikarbus [IKRB], šabačka Zorka Phrama [ZOPH], Energoprojekt [ENHL] i Putevi Užice [PUUE] pri čemu je veći promet, od 31,96 miliona dinara, ostvaren u trgovini akcijama holdinga sa A Listinga Berze.

Najveći pad imala je Čačanska banka [CCNB], od gotovo 13 procenata. Reč je o hartiji koja je u prethodnoj sedmici ubeležila najveći rast, od 26 odsto na nedeljnom nivou.

Više od osam odsto pojeftinila je akcija novosadskog Agrokopa [AGRC], Simpu [SMPO] je cena pala šest procenata, Jubmes banka [JMBN] je izgubila na vrednosti 4,75 odsto, a Alfa plam [ALFA] 3,69 odsto.

Prva tri mesta na listi akcija sa najvećim prometom u kontinuiranoj trgovini drže banke - Univerzal [UNBN] sa 121,25 miliona dinara, Agrobanka [AGBN] sa 53,48 miliona i niška AIK [AIKB] sa 35,76 miliona.

Investitorima najprivlačnija u trgovini po metodu preovlađujuće cene bila je Beogradska pekarska industrija [BPIB] i promet je vredeo 21,8 miliona dinara. Akcija je menjala vlasnika po 10.800 dinara, što je 20 odsto viša cena nego prethodnog dana, i ujedno maksimalna za tu hartiju za godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: