Više od pola prometa dala AIK banka

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 ojačao je minimalnih 0,02 odsto, dok je opšti Belexline pao za četvrt procenta.

Izvor: B92

Sreda, 04.06.2008.

15:40

Default images

Promet je vredeo 771,84 miliona dinara ili 9,39 miliona evra, pri čemu je čak 664 miliona ostvareno u trgovini akcijama od čega gotovo dve trećine u trgovini hartijama niške AIK banke [AIKB].

Najveći promet, dakle, ostvaren je u trgovini akcijama AIK banke, od 409,15 miliona dinara, po ceni od 8.002 dinara, samo dva dinara višoj nego u prethodnoj trgovini.

Među akcijama sa većim prometom, uz AIK banku, Planum i Univerzal banku, našle su se i Agrobanka [AGBN] sa 37,93 miliona dinara i Energoprojekt [ENHL], holding sa A Listinga, sa 11,56 miliona.

U kontinuiranoj trgovini dve akcije prehrambenih kompanija ubeležile su dvocifreni rast - Navip [NAVP], najveći gubitnik iz prethodnog dana, od gotovo 13 odsto, i Vital [VITL], od 12,5 procenata. Pri tome je vlasnike promenilo samo pet akcija zemunskog i tri hartije preduzeća iz Vrbasa.

Energomontaži [EGMN] je cena porasla sedam i po odsto, a akcije Vino župe [VINZ] i Metals banke [MTBN], uz nešto solidnije promete, dobile su na vrednosti po gotovo šest procenata.

Gubitnik dana je zrenjaninski Dijamant [DJMN] sa padom od nepunih 11 odsto, na 41 hiljada dinara, uz minimalan promet, dok je hartija Simpa [SMPO] oslabila neznatno više od sedam odsto. Akcija građevinskog preduzeća Planum [PLNM] pojevtinila je 6,67 odsto ali je u toj trgovini ostvaren veći promet, od 38,98 miliona dinara.

U padu su bile i akcije Velefarma [VLFR], nepunih pet procenata, i Univerzal banke [UNBN], nešto više od četiri, pri čemu je trgovina hartijama beogradske banke vredela 31,47 miliona dinara.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najviše se trgovalo akcijama Petefija [PTFI], za 28,6 miliona dinara. Akcija poljoprivrednog preduzeća iz Temerina menjala je vlasnika po nepromenjenoj ceni od 232 dinara.

Veći promet ostvaren je i u trgovini akcijama Montinvesta [MOIN], od 15,13 miliona dinara, po ceni od 39 hiljada dinara, nešto više od pet odsto većoj nego u prethodnoj trgovini. Inače, to je i maksimalna cena za tu hartiju koja je prvi put dostignuta početkom februara.

Registrovana je i blok trgovina akcijama beogradskog Vetfarma [VETF] u vrednosti 50,6 miliona dinara. Nove vlasnike su dobile 873 hartije po ceni od 57.982 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: