Produžen rok za "Kablove"

Agencija za privatizaciju produžila je rok za podnošenje zahteva za kupovinu tenderske dokumentacije za Industriju kablova u Jagodini.

Izvor: B92

Petak, 21.03.2008.

11:44

Default images

Rok, koji je isticao danas, produžen je do ponedeljka, 24. marta, izjavio je Tanjugu predsednik sindikata "Kablova" i član tenderske komisije Dragan Rajić.

Javni poziv za učešće na tenderu za prodaju sto odsto društvenog kapitala Industrije kablova Agencija je objavila 31. januara, posle gotovo četiri godine od početka restruktuiranja ove firme, a rok za dostavljanje obavezujuće ponude za kupovinu je 25. april.

Rajić je rekao da je do sada zahtev za kupovinu tenderske dokumentacije ovog najvećeg prizvođača kablova na Balkanu podnelo nekoliko inostarnih firmi, među kojima je pet iz Rusije i Belorusije.

Učesnici na tenderu moraju da se bave proizvodnjom izolovane žice ili kablova najmanje tri godine u kontinuitetu i da su ostvarili poslovni prihod od najmanje 65 miliona evra u 2007. godini ili da su finansijski investitori sa ukupnom poslovnom aktivom većom od 100 miliona evra u 2007.

Sindikat i poslovodstvo zahtevaju da se proizvodnja i program Industrije kablova ne menja narednih pet godina, da ne bude tehnološkog viška naredne dve godine, a otpremnina za radnike da ne bude niža od 300 evra po godini staža, da minimalne investicije budu 30 miliona evra.

Industriju kablova je od početka restruktuiranja, 27. maja 2004. godine, napustilo, po raznim osnovama i uz socijalni program, 2.000 radnika, a sada ih ima 3.000.

"Kablovi" duguju poverocima oko 100 miliona dinara, a samo radnicima 27 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: