Kapš otvorio kancelariju u Srbiji

Austrijska kompanija Kapš otvorila je predstavnišstvo u Beogradu i planira otvaranje razvojnog centra u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2008.

13:03

Default images

Kompanija Kapš karijerkom (Kapsch CarrierCom), koja posluje u sastavu austrijske Kapš grupe i bavi se projektovanjem rešenja u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, objavila je danas da je otvorila predstavništvo u Srbiji i najavila da planira otvaranje regionalnog razvojnog centra.

Predstavnici kompanije su na konferenciji za novinare kazali da na srpskom tržištu nameravaju da ostvare godišnji prihod do tri do pet miliona evra, da sarađuju sa lokalnim kompanijama, kao i da ostvare saradnju sa Univerzitetima u Srbiji.

Generalni direktor Kapša za Srbiju Johen Novotni (Jochen Nowotny) rekao je da beogradsko predstavništvo austrijske kompanije specijalizovane za projektovanje rešenja za prenos glasa za operatere fiksne, mobilne i kablovske telefonije, ima četiri zaposlena, a da će u razvojnom centru biti zaposleno između 15 i 20 stručnjaka iz Srbije.

Početak rada centra zavisiće, prema njegovim rečima, od potreba klijenata i brzine pozicioniranja kompanije na domaćem tržištu.

Novotni je kazao da je Kapš već pregovarao sa nekoliko lokalnih kompanija o mogućoj saradnji, ali da do sada nije postignut nikakav dogovor i najavio da će razgovori biti nastavljeni.

On je istakao da će predstavništvo u Beogradu biti centar Kapša za jugoistočnu Evropu i izrazio očekivanje da će to doprineti razvoju srpskog tržišta.

Član Upravnog odbora Kapš karijerkom Tomas Šepf istakao je da je ta kompanija učestvovala u instaliranju inteligentne mreže kompanije Vip mobajl u Srbiji, kao i da joj je jedan od najznačajnijih klijenata Mobilkom Austrija.

Kompanija, kako je naveo, posluje u 10 zemalja regiona, zapošljava 350 ljudi i ostvaruje godišnji prihod od 90 miliona evra, od čega 75 do 80 odsto u Austriji. Plan je da za pet godina udeo prihoda u zemljama van Austrije bude povećan na 50 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: