Volkswagenov niskobudžetni brend zvaće se Jetta?

VW grupa već godinama najavljuje lansiranje novog podbrenda jeftinih automobila za pojedina tržišta u usponu, kao što je kinesko.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2019.

09:30

Volkswagenov niskobudžetni brend zvaće se Jetta?
VW Jetta za kinesko tržište (ilustracija)

Kao i mnogi veliki svetski proizvođačli automobila, i Volkswagen ima zajedničku firmu sa kineskim partnerima u okviru koje izrađuje automobile namenjene kupcima u Kini.

Nemački proizvođač planira da u okviru ove kompanije (FAW-Volkswagen) lansira novi niskobudžetni brend sa cenovno pristupačnim automobilima, a kako prenose pojedini kineski mediji ime nove marke biće preuzeto od Volkswagenovog modela Jetta.
VW Jetta za kinesko tržište (ilustracija)
Sina Auto i CarNewsChina navode da su za početak planirana tri modela: Jetta VA3 (preimenovana aktulena VW Jetta koja se već proizvodi u Kini), zatim Jetta VS5 SUV zasnovan na modelu Seat Ateca i Jetta VS7 SUV baziran na Seatu Tarraco.

Automobili nove marke Jetta imaće i sopstveni logo, a proizvodiće se u pogonu u kineskom gradu Čengdu.

S obzirom da Seat nije prisutan u Kini, prodaja "prepakovanih" SUV modela Ateca i Tarraco neće ugroziti španskog proizvođača automobila.

Lansiranje novog brenda najavljeno je za april i sajam automobila u Šangaju, a modeli ove marke prodavaće se isključivo u Kini.
VW Jetta za kinesko tržište (ilustracija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: