Redizajn: Seat Leon za 2017.

Seat je osvežio svoj kompaktni model, a najvažnije promene dogodile su se ispod haube vozila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

13:22

Redizajn: Seat Leon za 2017.

Nakon četiri godine prodaje, došlo je vreme za restilizaciju Leona treće generacije. Španski proizvođač redizajnirao je sve tri karoserijske varijante (sa 3 i 5 vrata, kao i karavan), a kao što ste mogli i da pretpostavite, dizajn spoljašnjosti ostao je gotovo netaknut.
Kozmetičke intervencije izvršene su na farovima i stop svetlima, kao i na branicima, a hromirani okvir maske hladnjaka je naglašeniji nego ranije, kako bi po izgledu automobil približio premijum segmentu.

Kao opcija, kupcima je na raspolaganju LED tehnologija u svim svetlosnim grupama - farovima, maglenkama, migavcima i stop svetlima, a u kabini je od sada dostupno i LED ambijentalno osvetljenje.
Seat je Leon za 2017. opremio i većim, osmoinčnim ekranom multimedijalnog sistema, a redizajnirana je i kompletna centralna konzola - pojedine "fizičke" komande su uklonjene, a njihove funkcije prebačene na "touchscreen".

Iz SUV modela Ateca preuzet je sistem asistencije koji sprečava sudare pri malim brzinama, kada se vozi u saobraćajnim gužvama, a tehnologija funkcioniše u sadejstvu sa adaptivnim tempomatom i sistemom za održavanje automobila u voznoj traci kojom se kreće. Ovaj poluautonomni sistem vožnje funkcioniše pri brzinama do 60 km/h.
Još jedna novost u modelu za 2017. je bežični punjač smartfon uređaja, koji se nalazi na sredipnjoj konzoli a dostupan je uz opcioni Connectivity Box paket.

Pored uobičajenih paketa opreme, Seat će ponuditi i Xcellence trim koji donosi više hromiranih ukrasnih detalja, redizajnirane pragove vrata, LED ambijentalno ovetljenje u više boja i beskontaktno otključavanje automobila.
Paleta motora proširena je sa dva nova agragata. U ponudi su od sada 1.6 turbo dizel motor sa 116 ks (85 kW), kao i trocilindarski 1.0 TSI benzinac iste snage, koji će se ugrađivati u bazni Leon.

Osim toga, karavan model, Seat Leon ST dobio je sedmostepeni DSG menjač sa dvostrukim kvačilom u verziji 2.0 TDI sa pogonom na sva 4 točka
Seat za sada nije predstavio osveženu varijantu top modela Cupra, ali je najavio da za ovaj automobil sprema posebna iznenađenja.

Restilizovani Leon moći će da se naruči do kraja godine, a prve isporuke očekuju se početkom 2017. Nije saopšteno da li će biti promena cenovnika.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: